Go to Top

Yoga


 

Se tider under oplysninger. 

 

For yoga tider og priser se under oplysninger.

Jeg bliver ofte spurgt om hvilken form for yoga jeg laver og med god grund da der findes mange retninger indenfor yoga undervisning.
Jeg startede 1972 med at lave yoga efter en bog om Hatha yoga og det er stadig en væsentlig del af min undervisning, gennem årene har jeg supleret min undervisning med øvelser og teknikker fra andre yoga retninger, med tai chi øvelser, afspændingsformer bl.a. eutoni, samt viden om det kinesiske 5 element system, meridianer og energi indgår som en naturlig del af forløbet, og energi øvelser indgår som en del af meditationen.
Undervisningen starter med stående øvelser dernæst liggende og siddende øvelser til sidst en kort siddende meditation (10 min) og derefter liggende afspænding på ca. 10 min.

Før Yoga

Spis ikke et større måltid senere end 2-3 timer inden du møder op til undervisningen.
Drik evt. lidt vand før yogaen, jeg kan ikke anbefale at drikke noget under forløbet.
Medbring et personligt underlag: Lagen, håndklæde, tæppe eller lign.
Se på tavlen hvad du skal tage med ind til undervisningen den pågældende gang.

Du kan komme op til 20 minutter før undervisningens start og gøre dig klar.
For at kunne forberede sig før yogaen er det rarest hvis der er ro i lokalet til vi starter.
Kommer du efter undervisningen er startet, går du roligt ind og finder en plads, evt. i midten så ingen behøver at flytte sig/ afbryde undervisningen før der kommer en naturlig pause.

Efterlad tasker og bagage i gangen og tag kun værdigenstande m.m. med ind i yoga lokalet pga. begrænset plads.

Under Yoga

I løbet af undervisningen kan der altid stilles korte spørgsmål ang. øvelserne og deres virkning. Ifølge traditionen angives der visse virkninger ved de forskellige øvelser, nogle er energimæssige andre mere fysisk karakter, det der  er vigtigere er hvordan du selv fornemmer virkningen, så jeg mener, at det er bedre at holde fokus på dette under forløbet og ikke mindst efter, virkningen kan godt komme flere timer efter, eller måske næste dag. Husk at virkningen kan være af både fysisk og psykisk karakter så vær indstillet på at “arbejde” på dette område også, vær indstillet til de evt. forandringer som det kan lægge op til, du afgør  selv hvor langt du vil gå i den retning.  Du kan også give dig en mental indstilling  på  i hvilken retning du vil lade  øvelserne virke.

Ofte vil der være et mindre fysisk “ubehag” når der kommer “liv/gennemstrømning” i et område der har været blokeret.
Er der øvelser du ikke er i stand til at udføre, af den ene eller anden årsag, kan du holde en pause, du kan  “lave” øvelsen mentalt ved at  følge anvisningen og  se øvelsen  udført.  Du kan også lægge dig ned eller  sidde roligt i en stilling du er i stand til at holde. Luk evt. øjnene og vend opmærksomheden  indad.

Når du udfører øvelserne er det vigtigt, at du hele tiden har din opmærksomhed rettet mod kroppens reaktioner/signaler og juster øvelserne ud fra disse tilbagemeldinger.

Lav øvelserne ud fra de instruktioner og forevisninger jeg giver, det er mundtlig instruktion hele vejen igennem forløbet, så det gælder om at koble fra, koncentrere sig og følge med så godt som muligt, kan man ikke udføre øvelserne op til det optimale er det at gøre lidt bedre end ikke at gøre noget, giv ikke op, det er også en proces i sig selv at erkende at der noget man kan og ikke kan og begge dele er lige godt så længe man gør sig umage. Undgå skader! Undgå smerte, det er et faresignal, gå lidt tilbage til smerten forsvinder. Husk at  det ikke er givet at du  kan  lave alle øvelser, du skal  først af alt  arbejde  ud fra og  på dit  niveau.

Følg instruktionerne så præcist som muligt, jeg viser alle  øvelser og er selv med i forløbet så du kan  altid  lige vente  med at  gøre en ukendt øvelse  og  se efter hvordan den udføres, ellers spørg hvis  noget er  helt uklart.

Efter Yoga

Sørg for at drikke ekstra vand efter yogaen så kroppen har noget at “skylle ud med”, vær opmærksom på kroppens signaler: feks. træthed, kvalme, hovedpine, energiniveau m.m. veltilpashed/utilpashed – psykisk/fysisk. Brug disse observationer til at justere din udførelse af yogaøvelserne under næste lektion.

Til næste gang

Er du forhindret i at komme til din sædvanlige lektion, kan du evt. vælge en anden lektion i løbet af ugen.

Da der er den mulighed for at komme til undervisning på tilfældige hold, kan du komme ud for, at der ikke er plads til flere (max. antal er 14), og må gå igen. Kommer du en anden dag end din sædvanlige, så vent med at optage en plads til 5 minutter før undervisningen starter (så er de faste deltagere på holdet som regel kommet på plads). kommere du når undervisningen er startet kan du komme roligt ind og finde en plads, evt. i midten, så rykker vi lidt rundt når der er pause.

Førstegangs deltagere på mine hold

Har du lyst til bare at prøve den form for yoga jeg laver er det en god ide at købe et par gange for at “mærke” om det er noget for dig. Jeg anbefaler at man prøver 3 – 4 gange da en førstegangs oplevelse ofte kan være “overvældende” og  der er  forskellige øvelser fra gang til gang med overlapninger .


 

 

Yoga tider
Her er de faste yoga tider. Se aktuelle hold der er i gang under oplysninger. Opstart i september af alle hold.

 

 

vlcsnap-2011-05-03-13h41m46s57

vlcsnap-2011-05-03-13h41m37s223

vlcsnap-2011-05-03-13h35m59s166


Mandag10:20til12:00
Mandag17:30til19:10
Tirsdag17:30til19:10
Onsdag09:00til10:40
Onsdag17:30til19:10
Fredag10:20til12:00