Go to Top

Vejledning om syrer-baser

Juster din krops balance ved at regulere kostens sammensætning.Spiser og drikker du de rette fødemidler hvis det er din syre/ basebalance du vil justerer?

Det er min erfaring at den almindelige gennemsnits kost indeholder en stor overvægt af syregivende og syreholdige elementer som vil tilføre/holde  kroppen i et konstant overskud af syre. Dette vil kroppen forsøge at regulerer på forskellig måde, ofte med velvære og sundhedsnedsættende resultat til følge.
Foruden kosten vil også den almindelige livsstils påvirkning have en vis betydning på kroppens evne til at regulerer syrer og baser.

Hvem kan så deltage på dette kursus?
Det er et kursus der henvender sig til alle alders grupper. Unge som ældre som vil give sig selv en viden på det helt grundlæggende plan omkring syrer og baser og deres påvirkning i kroppen.

Da det er grundlæggende processer der hele tiden foregår i kroppen, er det aldrig for sent at gå i gang. Alt hvad du behøver at vide vil blive gennemgået i teori og  praksis.

Du kan altid få en kort vejledning i butikken, så du kan  komme igang med det samme.

Min interesse for kosten og ernæringens betydning opstod helt tilbage omkring 1970 da jeg tilfældigt fik fat i en lille bog om dette emne. Jeg afprøvede nogle af de tanker der var nedfældet i bogen og fik med det samme en af disse AHA oplevelser, som er med til at ændre vores opfattelse alene ved det indtryk de ofte giver os. Jeg forfulgte den vej som jeg var slået ind på og den bragte mig som det næste i forbindelse med en af vore helt store helseforkæmper der virkede tilbage i 1970erne og frem til hendes død. Julia Vøldan var et kompromisløst menneske når det gjaldt om at finde frem til det optimale omkring kostens betydning for vores velvære og sundhed.
Gennem min deltagelse på kurser og senere som medarbejder og kursusleder for Julia Vøldan fik jeg et grundigt kendskab til hendes anskuelser omkring disse områder af vores liv. Det var en praktisk indlæring i emner som plus/minus balance, syre/base balance, søvn balance, kosmisk stråling og meget andet som havde med helse og ernæring at gøre. Alt hvad jeg lærte var baseret på afprøvning. Teori der ikke holdt i det virkelige liv, blev lagt til side som ikke brugbart i den givne situation. Så det var de praktiske erfaringer/evidens der talte. Det der virkede blev inddraget i kostplaner m.m. De blev justeret og finpudset gennem de erfaringer, der blev gjort med de tusinder der gennem årene, deltog på kurserne som Julia Vøldan stod for.
Det er bl.a. den viden jeg gerne vil give videre til dem der vil afprøve om disse teorier og praktiske erfaringer kan være en hjælp i det daglige liv fremover.
Claus Grønlund.

Prøv denne” kur” hvis du  vil gøre dig  erfaringer med syre/base balance.

Gode råd at starte op på når det gælder om at  skabe den  rette balance mellem syre – base i kroppen.
Her er  et  forslag til hvad du kan gøre for at forbedre din balance  tilstand i kroppen.  Du kan få en rettesnor om kroppens balance ved at  måle  ph værdien  på  den første morgen urin. En  PH på omkring  6-7  giver  erfaringsmæssigt  en  god fornemmelse i kroppen.

Det der virker bedst er det du gør om morgenen.

Du starter med at drikke ca. 2 dl. grøntsagssaft med det samme du står op, bedst mellem kl. 6 til 8 (står du ikke tidligt op kan du godt gå i seng igen og hvile til du normalt står op) der må gerne suppleres med vand, men ikke med noget andet.

Saften du drikker skal kun bestå af grøntsager og intet andet (gulerødder, rødbeder( kun de runde), selleri, pastinak, persillerod, og i små mængder rødkål, hvidkål, grønkål, kålrabi, bladselleri, m.m. det er godt nok at vælge 2-4 slags men altså ingen frugt overhoved.
Saften fås færdig på flaske Demeter/økologisk,( fra Voelkel, fås  i butikken ) men du kan naturligvis presse den selv, hvilket er klart det bedste. Husk det skal være  biodynamiske/økologiske grøntsager du bruger.  Hvis du køber saft af andre mærker skal du være opmærksom på at det ikke er mælkesyregæret, smager syrligt, det kan ikke brugen i denne sammenhæng.

Dette klarer du dig med til kl.  10.00.  For nogle  vil det  være  gavnligt hvis  mave/tarmsystemet får en  længere pause hvor der ikke  tilføres fast føde 12 – 14  timer,  gøres nemenst hen over natten.

Resten af dagen kan du spise som du plejer, (afpas kalorie indtag med forbrug)  dog vil det være en fordel for kroppen og  kuren  hvis du skærer ned på frugtforbrug, og andre ting der indeholder syre!  især  det første stykke tid, derefter kan  du prøve at tage  lidt frugt, bedst om eftermiddagen, for at  se om det ændrer balancen, det samme gælder alle andre syreholdige ting (det der smager surt).

Hvis du udover saften om morgenen også spiser flere af de samme grøntsager i løbet af dagen, vil det gå endnu mere i basisk retning,  (Du kan få en rettesnor på hvordan det går ved at måle din morgenurin for ph værdi). Fås i butikken. Efterhånden vil du  kunne  mærke forskellen  i  kropsfornemmelsen af  for meget  syre.

For at dette kan virke optimalt skal du også være sikker på at din fordøjelse forløber tilstrækkeligt hurtigt, d.v.s. at den føde du indtager mandag skal være bearbejdet/fordøjet til aflevering i toilettet tirsdag (ca. 24 -30 timer senere), hvis ikke, må du arbejde på at få det i orden. Her vil  et  godt  sted at  starte  være bevægelse der  inddrager  hele  kroppen og  belaster åndedræt og  dermed  indre muskulatur.

Syre – base balance specialisten
Kursus instruktør
Claus Grønlund